123-meme

En (et?) meme er ikke noe jeg har slengt meg med på alt for ofte tidligere, men i og med at det kan være litt morsomt å følge slike fenomeners ferd gjennom bloggsfæren, tar jeg oppfordringen fra Leif og skriver et 123-meme-innlegg jeg også. Reglene for meme-en er:

  1. Ta opp boka nærmest deg
  2. Åpne side 123
  3. Finn den femte setningen…
  4. …og publiser de neste tre setningene
  5. Tagge (pinge) fem andre bloggere og fortell hvem som pinget deg

Boka nærmest meg akkurat nå er Norges fjelltopper over 2000 meter, det vi vel kan kalle en vaskeekte coffee table book – altså en bok som kanskje først og fremst er pen å se på og mer til å bla i heller enn å lese fra perm til perm. Jeg har med andre ord ikke besteget alt for mange av disse toppene ennå, men i sofaen er det også fint å gå på tur. Uansett, på side 123, fra setning fem står følgende:

En snøskavl opp mot fortoppen kan by på problemer, spesielt tidlig på sommeren. Isøks og eventuelt stegjern kan da være til god hjelp. Fra den vesle fortoppen er det enkelt over topplatået via Østtoppen til topps.

Det det her er snakk om er for øvrig fjelltoppen Styggehøe (2213 moh.) i Jotunheimen.

Dermed gjenstår kun punkt fem i «memeordren», altså tagge fem andre bloggere. Det er ikke bare enkelt å se hvem som har blitt tagget allerede, så du får ha meg unnskyldt hvis du allerede er blitt tagget. Jeg taggepinger herved Jo Christian, Ole Stian, Per-Erik, Rune og Tormod. Beklager hvis dere ikke liker meme-plaging;-)

3 thoughts on “123-meme”

  1. Er enig i at meme-er minner om kjedebrev, og i seg selv gir jo ikke meme-er særlig mening. Selv om jeg vanligvis ignorerer slik tagging/pinging, er meme-er tross alt en ok måte å «konversere» med andre bloggere på – bli litt mer kjent, om du vil. Det skal sies at en meme dog er utenfor temaene jeg prøver å skrive om til vanlig i bloggen min, mens i en mer personlig, dagbokaktig blogg vil meme-er være en grei unnskyldning for å kunne fortelle litt mer om seg selv på.

Comments are closed.