Nyttig tjeneste for direktemeldinger

Meebo-logoLei av tull og tøys og unødvendige funksjoner i Windows Live Messenger? Bruker du flere ulike direktemeldingstjenester? Fungerer ikke direktemeldingsprogrammet ditt bak brannmuren på jobben? Nettjenesten Meebo kan være løsningen på dine frustrasjoner.

Hvis du bruker en eller flere av direktemeldingstjenestene AOL Instant Messenger (AIM), Google Talk, ICQ, Jabber, Windows Live Messenger (MSN) eller Yahoo! Messenger, kan du med fordel bruke Meebo i stedet for egne programmer installert på datamaskina. Hvis du kun bruker en av disse, kan du logge deg på direkte fra Meebos hovedside www.meebo.com. Da logger du på med e-postadressa og brukernavnet du er registrert med på den aktuelle tjenesten.

Hvis du bruker mer enn en av disse direktemeldingstjenestene – for eksempel Google Talk og MSN som undertegnede – kan du registrere deg med brukernavn og passord på Meebo direkte. Det du da enkelt kan gjøre er å legge inn innloggingsinformasjonen til de ulike tjenestene på din Meebo-profil, og dermed logger du deg automatisk på alle dine direktemeldingstjenester når du logger deg på Meebo. Med andre ord: Én innlogging, ingen installerte direktemeldingsprogrammer på datamaskina og (sannsynligvis) velfungerende også bak brannmuren på jobb.

Meebo har eksistert en god stund allerede, men det er først de siste månedene at jeg virkelig har skjønt at dette er en løsning som passer for meg. Jeg var lei av MSN Messenger-programmet, både fordi det har en del unyttig funksjonalitet og fordi programmet sluker en del ressurser på datamaskina. I tillegg bruker jeg Google Talk, så det var litt styrete å holde begge to gående. Men for noen måneder siden oppdaget jeg heldigvis Web 2.0-produktet Meebo, og MSN Messenger ble avinstallert for godt…

I tillegg til den rent grunnleggende funksjonaliteten nevnt ovenfor, tilbyr Meebo chat-rom som du kan delta i eller opprette selv. Du kan også installere en Meebo me-widget på bloggen din, som gjør at brukerne dine kan kontakte deg direkte fra nettsida dersom du er pålogget Meebo.

Meebo har for øvrig vært nevnt her i bloggen tidligere i forbindelse med en topp ti liste over Web 2.0-produkter. Meebo figurerer også på Times liste over de 50 kuleste internettproduktene i 2006 og på PC Worlds oversikt over de 100 beste produktene i 2006.

5 thoughts on “Nyttig tjeneste for direktemeldinger”

  1. Har testet meebo nå, og jeg begynner å bli vant til det. Førsteinntrykket er ikke så veldig bra rent grafisk, og det er uvant at nettleseren må være oppe hele tiden om en ønsker å fremstå som ‘pålogget’ hele tiden. Msn har jo fordelen at den er et eget program som går i bakgrunnen uten å forstyrre nevneverdig (med unntak av at den stjeler myyye ressurser da, selvfølgelig).

    Har du ikke for vane å ha lyden på er det dessuten vanskelig å få varslingene om at noen tar kontakt, men da gjelder det kanskje å ha meebo i et eget vindu og ikke i en fane?

    Nuvel – jeg er meebo-er på fjerde dagen. Så får vi se om messenger bli avinstallert over helga:)

  2. Er enig i at førsteinntrykket ikke er 100 %, men etter noen ukers tilvenning ble jeg konvertert til en trofast Meebo-bruker. Det er vel smak og behag hvordan du foretrekker å ha Meebo «oppe», men jeg har endt opp med å ha et eget nettleservindu åpent der Meebo er aktivt. All annen surf og jobb og slikt gjør jeg dermed i et annet nettleservindu med andre faner osv.

Comments are closed.