Hvorfor RSS gir deg en bedre nettopplevelse

RSS-ikonRSS – ofte oversatt til nyhetsstrøm på norsk – har revolusjonert måten jeg bruker internett på. Før jeg for et par år siden ble klar over hvilke muligheter bruk av RSS gir meg, brukte jeg for eksempel mye tid på selv å oppsøke nettsteder for å se etter oppdateringer. RSS har snudd dette bildet helt rundt: Oppdateringene kommer direkte til meg, i stedet for at jeg bruker tid på for eksempel å lete rundt på favorittnettstedene mine, gjøre faste søk om og om igjen eller finne ut om en ny episode av en podcast er publisert. Og jeg oppdager stadig vekk nye måter å bruke RSS på.

På tross av at dette har revolusjonert internettbruken for mange, er RSS’ mange gode sider fremdeles ukjent for flertallet av nettbrukerne. Hvis du ikke helt vet hva RSS er, men er nysgjerrig på om du bør ta det i bruk, kan videoen nedenfor være en grei introduksjon:

Videoen ovenfor krever at du har flash installert på maskinen, men den er tilgjengelig i en rekke andre videoformater via nettstedet Blip.tv. Videoen finnes faktisk også med norsk teksting.

Det amerikanske konsulentfirmaet CommonCraft står for øvrig bak denne videoen.

Oppdatering 12. juli kl 1135:

Versjonen med norsk teksting nevnt ovenfor, er oversatt av NetLife Researchs Are Halland. Videoen er dermed gammelt nytt i den norske bloggsfæren… (men se den gjerne i dag likevel!)

2 thoughts on “Hvorfor RSS gir deg en bedre nettopplevelse”

Comments are closed.