Internetts vekt er…

…0,0000056699 gram. Sånn omtrent. Med et aldri så lite forbehold om at jeg har gått på en blemme omregningen fra ounce til gram (setter pris på rød rettepenn her, hvis nødvendig), veier altså et døgns innhold – alt innhold – på internett like lite som det minste sandkornet på jorda. Altså rundt 0,0000056699 gram, eller 0,2 milliondeler av en ounce som jeg altså har forsøkt å regne om fra. Kjekt å vite, ikke sant?

Magasinet DISCOVER, som ser ut til å være en slektning av «Illustrert vitenskap», har funnet på at de skulle løse dette viktige spørsmålet, som ifølge Guardians Technology Blog høres ut som noe de kom på over en øl eller fem. Og det er jo ofte slik løsningene på livets store spørsmål kommer…

Oppdatering 5. juni 2007:
Det viser seg at DISCOVER kan ha rappa denne ideen fra bloggposten Weighing the Web datert 25. oktober 2006, ifølge blogger Russell Seitz selv. Uansett hvem som fant på hva etter den n’te halvliteren på en eller annen pub, kommer faktisk Seitz fram til et litt tyngre svar enn DISCOVER på det store spørsmålet om hvor mye internett veier: 56,699 gram (2 ounces)

2 thoughts on “Internetts vekt er…”

  1. Hmm, lurer på om det er mulig å få støtte for å finne ut hvor langt internett er, eller hvor mange tråder (lenker frem og tilbake) nettet har..

Comments are closed.