Nettstedet er virksomhetens ansikt utad

Bygg opp et amatøraktig nettsted til virksomheten din, fyll det med elendige tekster, og de potensielle kundene forsvinner eller vil aldri oppdage nettstedet. Bygg opp et nettsted med en pen og ryddig design, men med noen få grunnleggende designtabber, og de potensielle kundene vil heller ikke oppdage nettstedet ditt.

Avisa The New York Times beskriver en virksomhets nettsted som et digitalt visittkort. Nettstedet er virksomhetens ansikt utad og førsteinntrykket en potensiell kunde eller interessent får av nettstedet, er også førsteinntrykket han eller hun får av virksomheten din. Et gjennomtenkt nettsted er derfor alfa omega for å bygge relasjoner med nye kunder og interessenter, og er viktig for å få disse til å komme tilbake til både nettsidene og virksomheten som sådan.

En virksomhet som ønsker å bli synlig på internett og som ønsker at nettstedet skal være nyttig og tilfredsstillende for nettbrukerne, må alltid ha i bakholdet at nettbrukerne er rastløse skapninger som i løpet av få sekunder bestemmer seg for om det aktuelle nettstedet er relevant for dem. Vel å merke hvis brukerne i det hele tatt finner nettstedet ditt. Ifølge Jakob Nielsen er det for eksempel grunnleggende viktig at nettstedet får fram virksomhetens budskap raskt, for de fleste nettbrukerne går ikke lenger enn å skumlese det som får plass på skjermen uten scrolling. Nielsen nevner restaurantnettsteder som eksempel, hvor nettbrukernes førsteprioritet gjerne er å finne restaurantens åpningstider. Mange nettsteder bommer på denne typen kjerneinformasjon, og hvis nettbrukerne må grave og lete lenge for å finne opplysningene de er ute etter, snakker vi enkelt og greit om et mislykket nettsted.

Det var den årlige brukervennlighetsdagen i går, som blant annet setter søkelyset på tilgjengelighet og nettstandarder. Nettavisa IT-nytt har i denne anledning noen nyttige tips til deg som vil lese mer om nettopp brukervennlighet (Web Usability).

One thought on “Nettstedet er virksomhetens ansikt utad”

Comments are closed.