Bruk velkjente ord – bli funnet på nett

Velkjente ord og uttrykk er det nettbrukerne tenker på og benytter når de foretar søk på nett. Hvis du i stor grad bruker nye ord og uttrykk på nettsidene dine, og – enda verre – oppkonstruerte ord, vil brukerne ikke finne nettstedet ditt. Dette er velkjent kunnskap for dem som kjenner til begrepene «findability» og «søkemotoroptimalisering». Å ta søkemotoroptimalisering på alvor aktualiseres ved at nettbrukerne mer og mer baserer seg på søk, mener brukervennlighetsfyr Jakob Nielsen.

Første bud innen søkemotoroptimalisering er å snakke brukernes språk. Det betyr at du eksempelvis bruker triggerord som er basert på brukernes søkeord og -uttrykk, ikke nyord som du av en eller annen grunn har lyst til å innføre. I tillegg til at Nielsen i reneste gjest-hos-Skavlan-stil reklamerer for sin nye bok om temaet, lister han opp en grei oversikt over hvordan nyord ødelegger for søkestatistikken for nettstedet ditt.

Nina Furu har laget en ryddig oversikt over det du bør tenke på når du designer nettstedet ditt for søkemotorene – med andre ord for brukerne dine. Sjekk også ut nettstedet Søkemotoroptimalisering for flere tips om temaet.

3 thoughts on “Bruk velkjente ord – bli funnet på nett”

  1. Jeg har eksemplifisert det du skriver i et blogginnlegg tidligere: Hva skulle jeg velge av «sitattegn» og «anførselstegn» på Korrekturavdelingen.no? Det er viktige problestilling du tar opp her, og viser hvor viktig det er for nettskribenter å sette seg i brukerens sted hvis man ønsker å være synlig på søkemotorene.
    Sitattegn-dilemmaet kan du lese om på Webkommunikasjon.blogspot.com: Velg riktige ord

  2. hei!jeg har akkurat startet blogg og fant siden din nyttig. dessuten studerer jeg “kommunikasjon” (hvem gjør vel ikke det?) og fant den nyttig pga. det også!!

Comments are closed.