Populære NRK-podcaster

NRKs mange podcaster gjør det veldig godt på topp ti-lista i iTunes. Det er humorsjangeren representert ved «FK fotball», «Radioresepsjonen» og «Herreavdelingen» som gjør det best, ifølge mediekanalen Propaganda. NRK troner dog ikke alene på den norske podcasttoppen i iTunes Music Store, og bytter på topplasseringene med Ingvar Ambjørnsens «De levende og de døde» og Ricky «The Office» Gervais’ nye videopodcast. Artist Venke Knutsons videopodcast, et italiensk språkkurs og NRKs «Ut i verden» gjør det også bra for tida. I Yahoo!s podcastoversikt greier jeg ikke å se hvilke som er mest populære i Norge, men internasjonalt er det i hvert fall tekniskrelaterte podcaster som troner øverst.

Jeg har hørt på noen av disse podcastene, og kan i hvert fall anbefale Norges første lydbokopodcast, «De levende og de døde» av Ingvar Ambjørnsen. Her får du ett nytt kapittel hver uke, lest av Håvard «Pelle» Bakke. I tillegg er P3s «FK fotball» morsomt, og utenfor topp ti (i skrivende stund) finner du Kanal 24s «Kommisjonen» som også er fine saker – for øvrig tidligere omtalt her i huset.