Opera 9 er kommet

Opera 9Den norske nettleseren Opera er nå lansert i versjon 9. Blant nyhetene finner vi såkalte widgets, som er «småprogrammer» (applikasjoner) som gjør at du eksempelvis kan legge inn spill, valutakalkulator, nyhetsstrømmer, klokke og veldig mye annet (u)nyttig.

Flere nettaviser og bloggere har allerede gitt den nye versjonen mye omtale. PÃ¥ norsk gir f.eks. hardware.no en grei, kortfattet gjennomgang av Opera 9.

Etter Internet Explorer, Firefox og Safari, er Opera den fjerde mest brukte nettleseren. Det er for øvrig ingen grunn (bortsett fra at den følger med Windows-pakken enten du vil eller ikke) til at Internet Explorer fremdeles skal inneha en suveren førsteplass foran nettlesere som er raskere, sikrere, mer brukervennlige og som også er tro mot internettstandarder. Hvis du er pc-bruker som undertegnede, prøv ut Opera og/eller Firefox noen dager for å se om internettopplevelsen kan bli enda bedre!

3 thoughts on “Opera 9 er kommet”

  1. Opera hadde vært suveren hvis en widget a`la FFs Perfomancing eller en teksteditor for blogging hadde blitt integrert i nettleseren.

    Den er den hurtigste og den mest stabile nettleseren.

  2. Nettleseren Flock har jeg faktisk ikke hørt om før nå. Det er interessant å se at de f.eks. satser på å utnytte potensialet ved bruk av nyhetsstrømmer (RSS), noe flere nettbrukere forhåpentligvis oppdager nytten av etter hvert. På den annen side tror jeg at jeg foreløpig greier meg fint med en miks av Firefox og Opera.

Comments are closed.