Gode innsalg trekkes også fram

Som en slags motreaksjon til Bad Pitch Blog og hvordan informatører kan lære av å lese om dårlige innsalg (pitcher), har nå bloggen Good Pitch Blog oppstått. Her ønsker den amerikanske informatøren Todd Defren, som også står bak en annen blogg relatert til informasjon & samfunnskontakt kalt PR Squared, å fokusere på det han kaller velfungerende informasjon & samfunnskontakt.

Good Pitch Blog er foreløpig ganske fersk, så det er litt tidlig å si om informatører kan lære av vellykkede innsalg fra denne bloggen. I sitt første eksempel skriver Defren om en case fra kommuniksjonsbyrået han selv arbeider for. Innsalgseksempelet handler om en reklame for hurtigmatkjeden Carl’s Jr. med Paris Hilton i hovedrollen, som førte til så stor trafikk på nettstedet til Carl’s Jr. at det rett og slett brøt sammen. Defrens kunde var derimot en nettverkstilbyder, og vinklingen i innsalget gikk derfor på hvordan strategisk planlegging kan forberede et firma på uventet stor trafikk på nettsidene og hvordan dette kan løses. Defren mener dette var et godt innsalg fordi Hiltons «frekke» hamburgeropptreden var en snakkis akkurat da, og han hevder IT-journalister derfor var fornøyde med å kunne kjøre en teknisk vinkling på en het populærkulturell hendelse.

Sett med norske øyne er ikke en reklame med en halvnaken multimilliardærdatter som spiser en krydret hamburger (men som ikke spiser mat i det virkelige liv) det beste eksempelet på hvordan et godt innsalg kan utføres. Likevel er det lov å håpe at det kommer gode eksempler etter hvert som også kan være interessante for norske informatører.