Nettvett punktum no

I dag 7. februar arrangeres den såkalte Trygg bruk-dagen her i Norge. Målet er å sette søkelyset på trygg bruk av internett, mobiltelefon og dataspill. Det europeiske prosjektet SAFT (Safety, Awareness, Facts and Tools), som fremmer sikker bruk av internett blant barn og ungdom, står bak markeringen av dagen.

Nettstedet nettvett.no, som Post- og teletilsynet står bak, har i anledning dagen lansert et nettspill hvor du kan sjekke hvordan det står til med nettvettet ditt. Jeg tok testen nå, og førsteinntrykket er positivt. Du får servert ett og ett spørsmål med fire svaralternativer, og hvis du er usikker kan du ta «Vil du bli millionær»-trikset og fjerne to svaralternativer. Hvis du svarer feil, stoppes testen og du kan lese mer om det du eventuelt svarte feil på. Slett ikke dumt, og ganske så pedagogisk!

En del norske medier har også publisert stoff relatert til nettvett i dag. Dagbladet har for eksempel hatt nettmøte med Redd Barna, VG skriver om mobilsnikbilder, mens Hamar Dagblad skriver om organisasjonen BarneVakten.