Hyller nettgodbiter

Yahoo! i Storbritannia har kåret fjorårets «funn» på internett – Finds of the Year 2005. Det er vinnere i åtte kategorier, og juryen gjort sine valg basert på orginalitet, kreativitet, design og relevans – relativt subjektive kriterier, med andre ord.

Vinnerlisten:

Ved hjelp av nettbrukernes stemmer vil det i tillegg bli kåret en vinner av publikumsprisen, som blir offentliggjort 2. februar. De som vil stemme kan velge mellom de 40 nettstedene som Yahoo! har hatt med i vurderingen av de åtte kategoriene ovenfor.

Jeg har ikke sett så veldig grundig på vinnernettstedene, men The Cloud Apprecitiation Society peker seg i hvert fall ut som både et rart og morsomt nettsted ved første øyekast. Dessuten virker det som en artig idé (eller gjør det det?) å blogge om sine forsøk på å nå fram til et utvalg på 500 kjendiser, som Julian Segal gjør i Greeting the 500.

Oppdatering 3.2. 2006:
Nettstedet The Leaky Cauldron (et Harry Potter-fan-nettsted) ble av folket kåret til beste nettsted, dvs. tildelt publikumsprisen People’s Choice 2005. Dette er blant annet omtalt på dagbladet.no i dag.