Ha kunnskap om nettbrukerne

Hvis det er en årsak som overgår andre hvorfor et nettsted ikke lykkes, er det at organisasjonen bak nettstedet ikke kjenner og forstår sine nettbrukere. Det er derfor viktig å finne ut hva nettbrukerne dine virkelig har behov for og er ute etter på nettstedet ditt. Dette virker kanskje opplagt, men hvis det opplagte hadde vært opplagt, ville alle gjort det, skriver Gerry McGovern, som har innhold på internett som hovedfelt.

Internett er «selvbetjening», mener McGovern. Dette betyr at de som driver nettsteder må kjenne brukerne sine på et dypere og bredere nivå enn hvis de arbeidet med ansikt-til-ansikt-relasjoner. Årsaken er at når to mennesker fysisk befinner seg i samme rom, er det ikke bare ord som er en del av kommunikasjonen. Når noen er inne på nettstedet ditt, hører du ikke at de hyler av frustrasjon (før de ringer og banner høyt, that is). Dette er med andre ord noe de som arbeider med internettkommunikasjon ikke må glemme.